Yellow Star

Σελίδες

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ 2. ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΟΛΟΙ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ




Το δεύτερο βίντεο δείχνει την πιθανή βλάβη που μπορεί να προκαλέσει στο θύμα η διακίνηση εικόνων και βίντεο (ακόμα και σαν αστείο).

Ο Μίρκο, ο κεντρικός χαρακτήρας, πηγαίνει με μία ομάδα φίλων του στο πάρκο για σκέιτ. Τα παιδιά αρχίζουν να παίζουν και να διασκεδάζουν, ενώ ένας φίλος του Μίρκο τους βιντεοσκοπεί όλους με το smart-phone. Το απόγευμα, τα αγόρια επιστρέφουν στο σπίτι και ο Μίρκο περπατά μαζί με τον φίλο του που βιντεοσκοπούσε. Καθώς περπατούν, ένα περιστέρι ρίχνει κουτσουλιές πάνω ακριβώς στο κεφάλι του πρωταγωνιστή. Ο φίλος του, θεωρώντας το αστείο, βιντεοσκοπεί τη σκηνή και τρέχει πίσω στο σπίτι του γελώντας.

Έχοντας επιστρέψει στο σπίτι, ο φίλος ελέγχει το υλικό που κατέγραψε το απόγευμα, βρίσκει το βίντεο από το πάρκο και εκείνο με το «ατύχημα» του πρωταγωνιστή με το περιστέρι. Αποφασίζει να ανεβάσει στο Διαδίκτυο το βίντεο με το «ατύχημα από το περιστέρι».

Ο πρωταγωνιστής είναι τώρα στο σπίτι του, κάθεται μπροστά στον υπολογιστή και παίρνει ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο (MMS), το οποίο περιέχει τη φωτογραφία ενός περιστεριού.

Αμέσως μετά, παίρνει ένα email με έναν σύνδεσμο στο Youtube. Είναι το βίντεο, στο οποίο ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να σκουπίσει τις κουτσουλιές από το κεφάλι του και από κάτω υπάρχουν ένα σωρό υποτιμητικά σχόλια και 200 αναφορές «μου αρέσει»· ο πρωταγωνιστής νιώθει ταπεινωμένος, ντροπιασμένος, στεναχωρημένος και απελπισμένος.

Στο σημείο αυτό, το βίντεο πάει πίσω και δίνει στον θεατή να καταλάβει τι θα γινόταν εάν είχαν συμπεριφερθεί διαφορετικά ...

Τι θα γινόταν εάν ...


Η σκηνή επιστρέφει στο σπίτι του φίλου, ενώ αποφασίζει ποιο βίντεο να βάλει στο Youtube. Αποφασίζει να ανεβάσει τα βίντεο που κατέγραψε στο πάρκο για να δείξει θετικά πράγματα και να μην προσβάλει ή να προκαλέσει πιθανή στεναχώρια, ενόχληση ή περιττή αμηχανία στο φίλο του τον Μίρκο.

Ο κεντρικός χαρακτήρας παίρνει ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο (MMS), το οποίο περιέχει μία φωτογραφία από το απόγευμα που πέρασαν στο πάρκο.

Αμέσως μετά, παίρνει ένα email με ένα σύνδεσμο για το Youtube. Είναι το βίντεο από το απόγευμα που πέρασαν στο πάρκο και από κάτω υπάρχουν πολλά θετικά σχόλια και 200 σχόλια «μου αρέσει»· ο Μίρκο είναι χαρούμενος, βλέπει το βίντεο με τους φίλους του και διασκεδάζει.

Στο τέλος του βίντεο παρέχονται συμβουλές, οι οποίες μπορεί να φανούν χρήσιμες για την αποφυγή προβλημάτων.


  • Όταν ανεβάζεις κάτι στο Διαδίκτυο, θυμήσου ότι μπορεί να το δει ο καθένας και να το προωθήσει σε άλλους, καθιστώντας στην πράξη αδύνατο να σβηστούν τα ίχνη σου από τον παγκόσμιο ιστό. Σκέψου πριν πατήσεις το πλήκτρο!
  • Πριν διακινήσεις στο Διαδίκτυο πληροφορίες, φωτογραφίες ή βίντεο φίλων σου, ζήτησε πρώτα την άδειά τους: μπορεί να διαπράξεις ένα σοβαρό αδίκημα!
  • Ο καθένας μπορεί να πειράξει κάποιον άλλον: για να είσαι δημοφιλής στους φίλους σου, καλύτερα να συμμετέχεις σε κάτι θετικό που δεν θα πειράξει κανέναν.
ΠΗΓΗ:http://gre.tabby.eu 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ...



Του Κωστή Παλαμά
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς!
Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς.
Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θεμέλια βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά.
Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν 'Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή!
Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!

ΒΡΕΣ ΧΡΟΝΟ


του Γ. Ρίτσου


Βρες χρόνο για δουλειά
αυτό είναι το τίμημα της επιτυχίας.


Βρες χρόνο για σκέψη
αυτό είναι η πηγή της δύναμης.


Βρες χρόνο για παιχνίδι
αυτό είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης.

Βρες χρόνο για διάβασμα
αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.



Βρες χρόνο να είσαι φιλικός
αυτό είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.


Βρες χρόνο για όνειρα
αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ώς τ’ αστέρια.


Βρες χρόνο ν’ αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι
αυτό είναι το προνόμιο των θεών.


Βρες χρόνο να κοιτάς ολόγυρά σου
είναι πολύ σύντομη η μέρα για να ’σαι εγωιστής.


Βρες χρόνο να γελάς
αυτό είναι η μουσική της ψυχής.


Βρες χρόνο να είσαι παιδί
για να νιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος.